Alleen met een team kun je winnen!

teamDoor onzekere omstandigheden verlangen bedrijven steeds meer van hun medewerkers. Na reorganisaties, moet de organisatie vaak met minder arbeidskrachten worden heringericht om opnieuw winstgevend gemaakt te worden. De verkoopcijfers worden verhoogd onder gecompliceerde economische omstandigheden. Dit alles terwijl moraal en betrokkenheid van werknemers onder druk staan.

Het optimaliseren van het prestatieniveau van werknemers kan ertoe bijdragen dat, ondanks de nog altijd lastige marktsituatie, er nog steeds goede resultaten worden behaald. Meer betrokkenheid en motivatie, resulteren in hogere effectiviteit en beperken het risico op verloop. Organisaties die hun werknemers stimuleren en motiveren kunnen de concurrentiestrijd winnen.

Voor organisaties is het belangrijk dat teams optimaal functioneren. Wanneer talenten goed zijn ingezet, draagt iedereen bij aan het succes van het team. Het is daarom belangrijk om inzicht hebben in de betrokkenheid, motivatie en prestaties van medewerkers. Zit iemand op de juiste plek? Zijn er spanningen en/of frustraties waar de medewerker mee kampt? Maar daar blijft het natuurlijk niet bij.

Juist inzicht in het functioneren van het team is van belang. Door voorgaande te onderkennen, veranderingsprocessen te (laten) begeleiden en door aan de hand daarvan het juiste coachingstraject in te zetten kun je als organisatie doelgericht investeren zodat maximale teamresultaten worden bereikt!
Met vriendelijke groet,

Roger Jadoul
Selexxyz Recruitment

Lees ook de andere artikelen uit onze Nieuwsbrief:
‘Wat jij van Marco kunt leren’
‘Top 4 van fouten bij onderhandelen’
‘Eigenlijk een verplicht boek voor iedereen die met mensen omgaat’

r.lammers@carrerac.nl