Impactvol presenteren, de TED methode

impactvol-presenterenDe inhoudsopgave van ‘Impactvol presenteren, de TED methode’ vind je in bijna ieder ander boek over presenteren en het lijkt daarmee ook op die boeken. Maar Chris Anderson – directeur van TED (TEDx) – is erin geslaagd een heel ander boek te schrijven.

Het boek intrigeert je hoe langer hoe meer, vooral omdat Andersen genuanceerde verschillen aanbrengt in de manieren van presenteren. Als voorbeeld het Script: Uit je hoofd leren of juist niet? Hij beschrijft met duidelijke voorbeelden wat er kan gebeuren in beide situaties en tot slot laat hij zien hoe iemand in de praktijk voor een van beiden zou moeten kiezen, afhankelijk van zijn competenties.

Het boek is vooral menselijk; gericht op empathie! Het appelleert aan jouw verantwoordelijkheid als spreker en presentator. Maar ook als organisator van bijeenkomsten krijg je tips om slechte presentaties (lees: sprekers) te voorkomen. Publiek laat zich alleen inspireren door authenticiteit, lef, onbaatzuchtig werk en oprechte wijsheid.

Je realiseert je dat je met een slechte presentatie geen respect hebt voor mensen die jou iets heel kostbaars hebben gegeven: hun tijd. Kortom, een boek dat je – naast de gebaande wegen – veel extra informatie geeft óf om zelf goed te presenteren óf om iemand te helpen een spraakmakende presentatie te laten geven.

Rob Lammers

r.lammers@carrerac.nl
One comment
  1. Rob, mooi hoe je in een paar woorden de essentie van het boek weet samen te vatten. Dank.

Comments are closed.