Beïnvloeden cultuurverschillen de uitkomst van een assessment?

arabier cultuurverschillenPersoonlijkheidsmetingen kunnen daadwerkelijk cultuurvrij* zijn. Wetenschappelijk normonderzoek – nodig om de kwaliteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van (online) assessments te garanderen – heeft dit aangetoond.
Het onderzoek, uitgevoerd door de R&D afdeling van HFM Talentindex, zorgt er tevens voor dat sociaal wenselijke antwoorden nog scherper vastgesteld worden en dat de uitslagen nog beter te voorspellen en meer valide zijn.

Binnen een multicultureel personeelsbestand is het dus mogelijk om goede vergelijkingen te maken tussen alle medewerkers, met welke achtergrond dan ook. Dit betekent ook gelijke beoordelingen tijdens de functioneringsgesprekken en minder vooroordelen..

* Door gebruik te maken van aantoonbaar cultuurvrije tests mag een assessmentbureau zich vestigen in Zuid Afrika. Met een normonderzoek heeft HFM kunnen aantonen dat hun persoonlijkheidsmeting inderdaad cultuurvrij is en deze heeft nu een overheidsgoedkeuring gekregen in Zuid Afrika.

Stuur ons een email voor meer informatie.

Lees ook de andere artikelen uit onze Nieuwsbrief:
‘Weet jij wat het kost als je de verkeerde persoon aanneemt?’
‘Waarom actief werken met referenties?’
‘Pensioenontslag eenvoudiger en goedkoper’

 

r.lammers@carrerac.nl