Waarom jij voor jezelf moet kiezen!

voorjezelfkiezenHet klinkt heel egoïstisch: kiezen voor jezelf. Toch is het een fundamentele voorwaarde voor succes. Juist door voor jezelf te kiezen ben je in staat om het verschil te maken: voor je werk, voor je gezondheid, voor je relaties, voor jezelf. Door voor jezelf te kiezen heb je meer impact en meer betekenis voor anderen en dat is juist helemaal niet egoïstisch.

Maar al te vaak laten wij ons in keuzes leiden door anderen (‘wat verwachten anderen van mij?’), door de waan van de dag (in plaats van langere termijn resultaten) of door het denken in onmogelijkheden (‘maar dat kan toch niet!’). Maar op de weg naar succes is daar geen ruimte meer voor!

Voor jezelf kiezen is niet gemakkelijk. Het begint met zelfonderzoek: wat voegt voor jou geluk en succes toe? Wat is daarvoor nodig? Het lijken eenvoudige vragen, maar het antwoord op die vragen is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Neem dus de tijd en ruimte om dit voor jezelf te onderzoeken. Die tijd nemen is al voor jezelf kiezen. Wacht er niet te lang mee, maar begin nu. Des te langer heb je de kans om voortaan voor jezelf te kiezen!

Drs. Freek Schepers RA RC
organisatieadviseur
KOENEN EN CO
 Bedrijfsadvies Lees ook de andere artikelen uit onze Nieuwsbrief:
‘Consultancy zal NOOIT meer hetzelfde zijn’
’10 Tips voor een succesvolle én gezonde zakenlunch’
‘Verplicht voor iedere directeur en DGA’

r.lammers@carrerac.nl