Kwetsbaarheid loont!

Een tijd geleden was ik in gesprek met een ondernemer. Hij vond dat hij niet het maximale rendement uit zijn mensen, uit de markt, uit zichzelf en dus niet uit zijn onderneming haalde. Hij werkte hard, maar was niet tevreden…

Gaande het gesprek kwamen we tot de oplossing om te kijken hoe zijn medewerkers hun werk zagen, wat vonden ze dat goed ging binnen het bedrijf en waar zouden nog absoluut stappen gemaakt kunnen worden. Dit alles zouden we doen met een daarvoor bestemde scan waarbij de medewerkers in volledige vrijheid hun mening konden geven.

Na de resultaten verwerkt te hebben hadden we het gevoel dat we de uitkomst uit het onderzoek eigenlijk zouden moeten afzetten tegen een assessment van de ondernemer zelf. De cruciale vraag was of de uitdagingen die de onderneming had ook verband hielden met de uitkomst van het assessment van de ondernemer. De uitkomst was verbluffend. Zelfs zo duidelijk dat de ondernemer besloot de hoofdlijnen uit zijn assessment in grote lijn te delen met zijn medewerkers. Door een zorgvuldige sturing van dit proces ontstond er een ongekende positieve energie en wederzijds begrip. Ze besloten gezamenlijk een plan van aanpak te maken dat van nature door iedereen gedragen werd.

Na afronding van het project gaf hij mij een hand met de woorden…je had gelijk, kwetsbaarheid loont…

r.lammers@carrerac.nl