Persoonlijke Ontwikkeling

Wat wordt er getraind?
Inzicht en bewustwording van iemands persoonlijkheid, zijn drijfveren en zijn talenten. Uiteraard wordt dit wetenschappelijk ondersteund door een online assessment. Methodieken om zo effectief mogelijk het eigen gedrag en vaardigheden te benutten.

Waar het om gaat
Om een persoonlijke ontwikkeling zo effectief mogelijk te maken is het belangrijk uit te gaan van eigen talenten, aanwezige vaardigheden en drijfveren. Zo dicht mogelijk hierbij aansluiten en ontwikkelen betekent zo optimaal mogelijk functioneren. Communicatieve vaardigheden en persoonlijke presentatie zijn een belangrijk onderdeel van de training.

De effecten voor medewerkers

  • Je persoonlijkheid en talenten zo optimaal mogelijk kunnen inzetten
  • Vergroten van persoonlijke effectiviteit en zelfvertrouwen
  • Nemen van juiste beslissingen ten aanzien van je eigen functie
  • Slimmer werken, niet harder

De effecten voor uw organisatie

  • Onderbouwd inzicht in welke richting medewerkers zich het beste kunnen ontwikkelen
  • Het behalen van maximaal rendement per medewerker
  • Verkleinen van risico op ziekte en uitval
  • Hogere betrokkenheid bij organisatie
  • Positief effect naar andere medewerkers

Wie zijn de trainer-coaches?
Deze bijzondere training wordt verzorgd door specifieke trainer-coaches die zich dit onderwerp eigen hebben gemaakt en veel ervaring hebben met diverse methodieken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zij hebben een ruime en brede ervaring in diverse leidinggevende- en managementfuncties bij organisaties in het bedrijfsleven, de overheid en de zorgsector.

Assessment
Het online assessment brengt met enkele korte tests de specifieke talenten en drijfveren aan het licht die voor inzicht zorgen in jouw eigen persoonlijkheid en als uitgangspunt de training ondersteunt. De persoonlijkheidsmeting is gebaseerd op de Big Five (een wereldstandaard). Om het rendement voor de medewerker en de organisatie te verhogen wordt het assessment zowel apart met de betreffende medewerker besproken als daarna met de direct leidinggevende in bijzijn van de medewerker besproken.

Wilt u meer informatie over Persoonlijke Ontwikkeling? Klik dan hier voor meer informatie en vermeld bij ‘onderwerp’: Persoonlijke Ontwikkeling