Een compliment aan alle leidinggevenden

Als je als leidinggevende regelmatig denkt: “Wauw, wat doen ze nou?”
Gefeliciteerd! Goed bezig! Dan ben jij écht goed in je vak. Dat mag best wel eens gezegd worden.

Als medewerkers successen behalen, krijgen zij uiteraard de complimenten, terecht en noodzakelijk! Daarbij wordt echter de leidinggevende meestal overgeslagen, simpelweg omdat de link naar de manier van leidinggeven niet wordt gelegd.

Medewerkers maken een organisatie, maar de cultuur in de organisatie én de wijze van leidinggeven bepalen hoe medewerkers functioneren. Uit verschillende onderzoeken blijken de volgende factoren van belang te zijn om als medewerker te kunnen excelleren: je gesteund voelen, weten wat je kunt, je veilig en vrij voelen om initiatieven te nemen, fouten durven te maken en uit je comfort-zone durven te treden.

Als jouw mensen precies dát doen, zegt dat alles over jouw capaciteiten en de cultuur binnen je organisatie. En de voordelen voor de organisatie? Wat te denken van een hoger resultaat, lager ziekteverzuim, minder verloop en meer flexibiliteit.

Voor medewerkers heeft de cultuur en wijze van leidinggeven een directe invloed op hun persoonlijk resultaat, productiviteit, committent, werkhouding, motivatie en fysiek en emotioneel welbevinden.

Dus hierbij voor alle leidinggevenden die succesvolle medewerkers hebben nogmaals: Gefeliciteerd! Goed bezig!

Denk je als leidinggevende regelmatig met kromme tenen: “O nee, wat doen ze nou (weer)?” Lees dan bovenstaand stukje nog een keer. Dan weet je wat je te doen staat.

Nog geen reacties.