Zakelijk tinderen via LinkedIn? Ontmoet elkaar online!

tndrLIJa, maar ik ga toch geen uitnodiging accepteren als ik die persoon niet ken of nooit gesproken heb? Ik accepteer niemand die geen persoonlijke uitnodiging heeft verstuurd! Als jij jezelf hierin herkent, schaam je niet want 95% denkt en handelt zo. Grote kans dat je niet bent opgegroeid met social media. Geeft niets, lees wel even verder als je nieuwe klanten of werk zoekt.

Veel personen willen alleen linken als ze iemand live hebben gesproken of echt kennen. Wat houdt je tegen om eerst iemand online te ontmoeten en daardoor later de werkelijke ontmoeting te genereren. In welke mate denk je hierin nog 1.0?

Het is prachtig om personen te ontmoeten. Online en offline. Zeker als je behoefte hebt aan nieuwe relaties, klanten of werk. Ze te leren kennen, te ontmoeten zodat ze jou leren kennen. That's it. Op een verjaardagsfeest, netwerkborrel of sportvereniging. En sinds de komst van social media ook online. Echter bij de laatste voelt het anders voor velen. En waarom?

Ja, het zit deels in het feit dat 'we' dit niet gewend zijn en dit niet in ons systeem zit. Echter als je jezelf eraan overgeeft dan is dit een fantastisch medium om elkaar te ontmoeten. Online tinderen met precies die personen die jij wil ontmoeten. En sterker nog, zij jou ook!

Een voorbeeld, drie maanden geleden plaatste ik deze post (ruim 16.000 x bekeken): https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6256159633006821376/
Daarin werd een naam genoemd van een persoon of dat ook iets voor hun organisatie was.

Door elkaar online te ontmoeten is drie maanden later deze post tot stand gekomen: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6289059325038198784

Dus binnen het posten van een update over een opdracht van een bestaande klant naar een nieuwe klant d.m.v. een update. Vervolgens post de nieuwe klant ook een update die inmiddels ruim 6000 bekeken is. Dus als je hierin gelooft win je tijd en nieuwe klanten.

Kortom, elkaar online ontmoeten is leuk, succesvol en enorm makkelijk. Het meest moeilijke is dat jij het moeilijk vindt om het te gaan doen.

Middels het geavanceerd zoeken binnen LinkedIn heb je toegang tot bijna 7 miljoen professionals in Nederland. Daar zit vast een aantal personen bij die van jouw diensten gebruik willen maken. Echter kennen ze je al?

Wat te doen bij een connectie die je wil toevoegen:

1. Maak een persoonlijk bericht, benoem een eventuele gedeelde connectie en waarom je wil connecten.
2. Na het accepteren van de uitnodiging een bedank bericht
3. Creëer goede content zodat je prospect je beter leert kennen.

Overige tips:
1. Niet verkopen
2. Niet een afspraak voor een kop koffie drinken maken
3. Niet iemand anders je voor laten stellen.

Natuurlijk kun jij deze laatste tips negeren. Als ze voor jou werken ga uiteraard je gang. Echter als jij je expertise online toont dan denkt je nieuwe klant aan je op het moment dat zij je nodig hebben. En je niet als lastig ervaren. En dat is social selling. Niet verkopen maar gekocht worden omdat jij een mooi product of dienstverlening hebt.

Ga het eens doen en je zult zien dat potentiële klanten van morgen je bericht accepteren.

Deze vaardigheden in de zomer leren?
Lees alle info over de training:
Opdrachten verkrijgen via LinkedIn voor de Zelfstandige & Salesprofessional

Nog geen reacties.