Hoe je slechte managers en ontspoorde leiders kwijtraakt

Hoe raak je ze kwijtIn het boek ‘Hoe raak je ze kwijt’ schetst Joep Schrijvers zeer herkenbare situaties en geeft hij tips om slecht leiderschap aan te pakken. Zoals hij zelf zegt: ”In dit werkje sla ik een arm om u heen, terwijl ik uw zakken vul met geestelijke ammunitie waar leiders van huiveren.”

Het boek kun je in twee hoofdthema’s opdelen: 1. je krijgt inzicht waar de oorzaken liggen en vooral ook het ‘waarom’ van het ontsporen van deze leiders en 2. het effectief keren tegen hen door volgelingen en toezichthouders.

Het boek is duidelijk en begrijpelijk geschreven. Schrijvers benoemt foute leiders en geeft voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hij geeft concrete tips om deze leiders te corrigeren, maar mogelijk nog beter is het eerste deel waarbij uitgelegd wordt waarom leiders fout worden, zodat corrigeren achteraf niet nodig is.

Lees ook uit onze nieuwsbrief:
Klopt het label wel?
Afschaffen of aan blijven modderen?
Hoe kun je talent van werkloze 55-plussers matchen met vacatures?

Nog geen reacties.