Buikgevoel psycholoog niet interessant

Een goede verkoper of manager nodig? Met moderne online assessments kun je scherper selecteren dan ooit tevoren. Mooi meegenomen is dat je nooit meer last hebt van het ‘buikgevoel’ of het ‘ik mag je gehalte’ van een psycholoog. Nog mooier: je krijgt al een zeer uitgebreid inzicht in kandidaten voor een bedrag tussen de 150 en 450 euro! Selectie met de nieuwste online tools is niet alleen goedkoper maar ook effectiever.

Oudere assessments – bijvoorbeeld ook die met kleuren werken - vertellen vooral iets over nú, maar helaas niets over het toekomstig functioneren. Nieuwe assessments zijn beter en voorspellen wel degelijk iets over learning agility. Natuurlijk heb je nog steeds de big five nodig die iets zeggen over extraversie, inschikkelijkheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en innovatievermogen. Gelukkig is dat stuk theorie verwerkt in moderne digitale assessments samen met de kennis uit ongelooflijke hoeveelheden big data en tal van andere theorieën. Hierdoor is de voorspellende waarde van deze assessments indrukwekkend.

Tevens kun je aanzienlijk preciezer selecteren door de competenties te prioriteren die jij bij de gewenste kandidaat absoluut wilt zien. Een groot aantal vaardigheden kun je in de analysesoftware bijvoorbeeld extra belangrijk maken zoals managementvaardigheden, empathie of verkooppotentieel. Kandidaten die op die centrale vaardigheden onvoldoende scoren worden dan niet geselecteerd. In de praktijk werkt zo’n ‘digitaal assessment’ buitengewoon goed en is het in deskundige handen een krachtig selectie-instrument dat in veel gevallen het inhuren van een psycholoog overbodig maakt.

Nog geen reacties.