Online assessments een vloek of een zegen?

In een ver verleden in een vorige baan mocht ik een assessment doen omdat doorgroei naar een andere functie mogelijk was. Het bureau dat dit verzorgde was een gerenommeerde partij in Nederland, mogelijk zelfs marktleider. Mijn toenmalige baas schreef een brief van twee kantjes met wat de toekomstige functie zou moeten behelzen en waarop de test gericht zou moeten zijn.

Na twee dagen zwoegen in een klein kamertje waarin vele opdrachten werden gemaakt volgde uiteindelijk een uitgebreid eindgesprek met een psycholoog. Een week later kwam het rapport, ik herkende mezelf op veel punten. Wel viel het me op dat er ook veel formuleringen terugkwamen uit de opdrachtbrief van mijn werkgever. Per abuis zat ook de factuur erbij, die eigenlijk naar mijn werkgever had gemoeten. Een mooie zonvakantie waardig…

De tijd schrijdt voort. In 2015 een online assessment gedaan met als enige input vooraf, 8 geselecteerde competenties passend bij de functie. Dit werd verzorgd door HFM Talentindex uit Amsterdam. Ik kreeg een mail met een inlog. Diezelfde avond in 45 minuten het online assessment gemaakt.

De volgende dag was het rapport gereed. Het voelde bijna angstig, hoe dicht de inhoud van het rapport bij mijn eigen ik kwam. 20 jaar fysieke assessments had men gedigitaliseerd, geen subjectieve gesprekken met één persoon, maar uitgebalanceerde objectieve data. Het rapport was scherp, duidelijk, snel en voor de prijs kon ik slechts een avond met mijn gezin eten. Een zonvakantie zat er dus niet in.

Nog geen reacties.