Powervrouw

En dan zit ze tegenover me. Ademloos luister ik naar haar verhaal. Het zangerige Amerikaanse accent, de manier waarop ze vertelt. Ze vertelt over haar passie, haar werk, hoe ze in het leven staat. Niet alleen een vrouw die precies weet wat ze kan en wil, maar een vrouw met net dat beetje meer wat haar voor mij tot powervrouw maakt. Ze inspireert door zichzelf te zijn. Werkend in een ‘mannenwereld’, maar op en top vrouw blijvend. Ze praat én luistert met veel aandacht. De drukke omgeving verdwijnt, zo gaan we in elkaars verhalen op. Aanvullend, inspirerend, elkaar tips gevend, uitleggen doen we allebei door het letterlijk te tekenen. De blocnote en de pen gaan van de een naar de ander, een wirwar aan tekeningen en www’s in de kantlijnen.

We hebben elkaar pas één keer aan de telefoon gesproken, na een tip van een gezamenlijke netwerkvriendin. Die vond dat wij elkaar maar eens moesten ontmoeten. Meteen vertelt ze openhartig dat ze meestal wat moeite heeft met Nederlandse vrouwen. Een mentaliteit die ze niet goed begrijpt. Vaak in het begin gereserveerd, het deeltijdwerken, werken voor de ‘extra’s’. Als daar je passie ligt, prima. Maar vaak ziet ze vrouwen om zich heen die zichzelf juist opzij zetten voor het gezin. Peinzend vraagt ze zich af of zij dat ook zou kunnen en wat ze dan zou doen. Al snel schudt ze dat beeld van zich af, ze kan niet anders dan doen wat ze nu doet. Het mooie is dat ze niet oordeelt, ze probeert het te begrijpen.

In alles wat ze doet volgt ze haar intuïtie, overtuigd als ze is dat juist intuïtie een enorme persoonlijke kracht is waarop mensen te weinig vertrouwen. Als iets niet goed voelt, gaat ze onderzoeken hoe dat komt. Ook zij heeft haar onzekerheden en tegenslagen, net als iedereen. Wat haar zo krachtig maakt is de combinatie. Ze volgt haar passie, weet waar haar talenten liggen en benut die optimaal. Een gelukkig en dankbaar mens die andere vrouwen wil helpen hun droom waar te maken, wat die dan ook mag zijn. Een gesprek met een mooie boodschap: volg je intuïtie, onderzoek waar je passie ligt, doe waar je goed in bent en doe het samen met anderen.

1 Reactie

  1. Interessant item Marit! Boeiend om te lezen en ik vind zelf de wijze waarop ondernemende vrouwen vanuit het buitenland kijken naar de Nederlandse vrouw zeer interessant. Ik hoop nog veel items hierover te kunnen lezen.