…ons volk moet opgeleid worden…

Dit waren de woorden bij een kennismakingsgesprek met een prospect. Ik dacht aanvankelijk dat ik het niet goed gehoord had, maar na enkele zinnen herhaalde onze gesprekspartner het nog eens: “Het volk moest opgeleid worden”.
Ik keek mijn collega vragend aan maar we wisten de woorden niet goed te wegen. Echter de lichaamstaal sprak boekdelen, onderuit gezakt en armen over elkaar.

Met enige twijfel gingen we de intake gesprekken met de medewerkers doen. Al na enkele gesprekken meenden we toch aan de bel te moeten trekken om bij de directie een tussentijdse evaluatie te houden met de mededeling dat we ons wel enige zorgen maakten over de werkbeleving binnen de onderneming. Van werknemerszijde hoorden we ook een duidelijk mening: “Hier is een sfeer alsof het een begrafenisonderneming is.” en “Als ik de kans krijg ben ik als een haas weg…”

De vraag die ons restte was: … moeten de koning of de onderdanen opgeleid worden? Het kan verkeren. Wel een mooie opdracht.

Nog geen reacties.