10 Tips voor een succesvolle én gezonde zakenlunch

gezondelunch10 tips die zorgen dat je tijdens een zakenlunch alert en actief blijft, maar ook de juiste uitstraling hebt naar je zakenpartner:

1. Kies een restaurant met veel zonlicht en frisse lucht, dan word je minder snel moe en futloos.
2. Neem een ronde tafel en ga ‘naast’ je gesprekspartner zitten, met je rug naar het raam.
3. Drink zelf water en vermijd alcohol. Als je persé wijn ‘moet’ drinken, bestel dan per glas en geen fles.
4. Eet geen brood (met boter) dat vooraf geserveerd wordt.
5. Kies zelf voor maximaal twee of drie gangen en altijd kleine gerechten, desnoods meerdere voorgerechten.
6. Drie ‘lichte’ gangen geeft jou meer tijd om te praten met je klant.
7. Vraag voor jezelf om huid (kip) en vet te verwijderen. Vraag of suikers en snelle koolhydraten (wit brood,gewone pasta, witte rijst, gebakken aardappelen) kunnen worden vervangen door volkoren brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, quinoa of zoete aardappelen.
8. Je hoeft niet alles op te eten!
9. Vraag of je het calorierijke dessert kan vervangen door fruit of een kop thee/koffie.
10. Stel jouw relatie voor de lunch af te sluiten met een klein wandeling.

Maartje Geraedts

Lees ook de andere artikelen uit onze Nieuwsbrief:
‘Waarom jij voor jezelf moet kiezen’
‘Consultancy zal NOOIT meer hetzelfde zijn’
‘Verplicht voor iedere directeur en DGA’

r.lammers@carrerac.nl