Weet jij wat het kost als je de verkeerde persoon aanneemt?

nerd aannemenAfgelopen zaterdag meldt De Telegraaf dat het Nederlandse bedrijfsleven méér dan 70 miljoen Euro per jaar verspilt doordat de verkeerde medewerkers worden aangenomen.

Ongelooflijk dat veel managers nog altijd geen assessments doen of gedateerde testen gebruiken om potentiële medewerkers te ‘scannen’. De reden is zo Nederlands als het maar kan: Het kost niets tot bijna niets. Voor minder dan €100 heb je zo’n ouderwets rapport.

Psychologen worden overbodig
Twintig jaar geleden kwamen online assessments op de markt. Bestaande bureaus hadden daar moeite mee, want – volgens hen – “Het uitschakelen van de menselijke factor kun je nooit ongestraft doen.” De tijd heeft hen ingehaald. Bij HFM Talentindex worden zelfs de psychologen geautomatiseerd, want een automatisch samengesteld rapport is veel objectiever.

De toekomst voorspellen?
Door de rapporten van de afgelopen twintig jaar op te slaan en te gebruiken, is een gewogen gemiddelde ontstaan. Hiermee kun je kijken of medewerkers het vermogen hebben om op basis van nieuwe ervaringen, snel nieuw gedrag kunnen ontwikkelen (learning agility scan). Dus gericht op de toekomst, i.p.v. het heden.

Er wordt altijd gesproken over wat het je kost als je de verkeerde (commerciële) man/vrouw aanneemt, maar heb jij je wel eens gerealiseerd wat het kost als je de goede man/vrouw NIET aanneemt en deze gaat naar jouw concurrent? Dat kost je een veelvoud van de verkeerde aannemen. Een modern combinatie assessment, dat inzicht geeft in iemands basisaanleg, drijfveren, aanwezige competenties, intelligentie en ‘learning agility’, vraagt een investering van niet meer dan €500. Tel uit je winst wanneer je de verkeerde zou aannemen of de goede zou laten lopen.

Voorbeeldrapportage assessment
Stuur ons een email voor meer informatie.

Lees ook de andere artikelen uit onze Nieuwsbrief:
‘Waarom actief werken met referenties?’
‘Beïnvloeden cultuurverschillen de uitkomst van een assessment?’
‘Pensioenontslag eenvoudiger en goedkoper’

r.lammers@carrerac.nl